Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Snowboardozás! Mi is kell hozzá? – A sisak, cipő és védőszemüveg

A snowboard nem tartozik a veszélytelen sportok közé, hiszen a zsúfolt pályák és a rideg időjárás tartogathat meglepetéseket számunkra. Ahhoz, hogy ne érjenek kellemetlenségek, nem árt, ha kellő figyelmet szentelnünk a sisak, cipő és védőszemüveg kiválasztására.

Snowboard

A snowboard sisak segítségével akár életveszélyes sérülésektől is megóvhatjuk magunkat. Elengedhetetlen kellékről van szó, hiszen gondoljunk csak bele, ha nagy sebességgel siklunk le egy meredek pályán, könnyedén érhet minket egy-egy váratlan akadály, így esésnél, ütközésnél létfontosságú szerepe van, mivel védi fejünket. A sisaknál lényeges szempont, hogy illeszkedjen a fejformánkhoz, továbbá megfelelően rögzítsen, mert csak így tud védelmet biztosítani.

Ahogy a snowboard deszkánál, ugyanúgy a cipő kiválasztásánál is figyelembe kell vennünk, hogy milyen tudással rendelkezünk, mivel itt is több különböző fajtáról beszélhetünk. A kezdők általában a puha snowboard cipőket szokták előnyben részesíteni. Ennek a típusnak előnye, hogy az alacsony talpnak köszönhetően több órás időtöltés után is kényelmes tartást biztosít, növeli a stabilitást és könnyen kezelhető. További lényeges szempont, hogy sarkunk mindig jól rögzüljön a cipőben és ne csúszkáljon.

Nem szabad megfeledkeznünk a téli pályákon jellemző erős napfényről sem, ami a fehér hóról visszatükröződve jócskán megnehezíti a látási viszonyokat. Ezért is érdemes mindig magunkkal vinni egy védőszemüveget. A vásárláskor érdemes figyelni, hogy a snowboard sisak és védőszemüveg illeszkedjen egymáshoz.

Webshopunkban válogathat a Burton, F2, Head, Deeluxe és Stuf termékek között. Tekintse meg termékeinket és kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Snowboard bakancs