Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Futócipők

Hogyan válasszunk futócipőt a terepviszonyoknak megfelelően?

A sport az egészséges életmód és a mindennapok elengedhetetlen eleme, azonban csak abban az esetben érhetünk el megfelelő eredményeket - sérülések nélkül - amennyiben a megfelelő figyelmet fordítjuk az optimális felszerelés kiválasztására. Futáshoz elengedhetetlen a jó minőségű és a céloknak megfelelően kifejlesztett futócipő kiválasztása, melyből a különböző gyártók széles piaci kínálattal várják az érdeklődőket, azonban néhány egyszerű szempont segítségével kiválaszthatjuk az ideális lábbelit.
A választást jelentősen befolyásolják a terep jellemzői, ahol a sporttevékenységet végezzük:
Aszfalt és más keményebb felületekhez alkalmas cipő: Válasszunk olyan cipőt, amely jól alkalmazkodik a kemény felületekhez, az egyenetlenségekhez, a kavicsos terephez, valamint az ízületeket érő erős megterhelést képes legyen csillapítani, ezzel védve lábunkat. A talp mintázata segíthet a sík felületen való gyorsabb haladásban, valamint a súlycsökkentés érdekében a talp kevés gumiréteget tartalmaz.
Terepfutáshoz alkalmas cipő: Nehezebb, merevebb és keményebb felépítés jellemzi, ami ideális a terepviszonynak, vastagabb és kopásállóbb, gumiborítású talppal rendelkezik, valamint különböző kiegészítőkkel láthatjuk el a jobb haladás érdekében, pl.: szögek, kamásli, stb.
Tekintse meg weboldalunk kínálatát és válogasson az igényeinek megfelelő futócipők széles választékából.

Bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Rendezés:
Nézet: