Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Mikortól síelhet a gyerek?

Mikortól síelhet a gyerek?

A síelés sokak kedvelt téli sportja, ami nem maradhat le a téli szabadidős programok  listájáról. A felnőtteknek aktív, kellemes kikapcsolódás, a gyerekeknek izgalmakkal teli  élmény.

A gyerekek első síeléssel kapcsolatos élménye meghatározó, fontos alaposan megtervezni,  felkészülten nekivágni, hogy ne csak biztonságos, de pozitív első élményben legyen részük.  Szakértők szerint, alapvetően az 5 éves kor az az ideális életkor, amikor a gyereket el lehet  kezdeni síelni tanítani. Miért? Ebben az életszakaszban a gyerekek teste eléri azt a fejlődési  szakaszt, amikor az ízületek már elég stabilak és az izmok is bírják a fokozott terheléssel járó  kihívásokat. Megfelelő felkészüléssel és fokozatossággal egy 5 éves gyermek már gond  nélkül megbirkózik a síelés adta kihívásokkal.

Egy ilyen korú gyerek már elég erős ahhoz, hogy maga cipelje a 2-3 kilós sífelszerelést,  anélkül, hogy az megterhelné a testét. A motoros képességeik is kellőképpen fejlettek ahhoz,  hogy tudják irányítani magukat az alacsonyabb lejtőkön és sikerrel vegyék az akadályokat.  Végül a fizikai jellemzőkön túl, szociálisan is elég edzettek ahhoz, hogy több időt töltsenek  távol a szülőktől például az oktatás ideje alatt, valamint önállóan tanuljanak, ismerkedjenek,  alkalmazkodjanak a szabályokhoz.

Válogassa össze gyermeke sífelszerelését sportruházat webáruházunkból és tegye  biztonságossá a lesiklást az egész család számára!

Gyerek síelés