Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Kisokos: Mi a különbség a longboard és a gördeszka között?

Bizonyára sokan találkoztak már a longboarddal, ami laikusok számára olyan, mint egy gördeszka, csak nagyobb. Az 1960-as években néhány hawaii szörfös találta fel a longboardozást, más néven a járda-szörfözést.
A longboard egy jóval nagyobb eszköz, mint a gördeszka. Akár másfél méter hosszú is lehet, és körülbelül 23-26 cm szélességű. Kerekei nagyobbak és puhábbak, ezáltal nem csak sokkal gyorsabban lehet vele haladni, hanem sokkal kényelmesebb is a gördeszkázásnál. A deszka kis mértékű hajlása a jobb gyorsulást segíti elő. Érzésre a longboardozás jobban hasonlít a szörfözéshez, és stabilabbnak is hat.


Ha röviden kell összefoglalni, akkor longboarddal kényelmesen száguldani, gördeszkával pedig trükközni lehet. Vásárlás esetén ezért érdemes előre megfontolni, hogy mit is szeretnénk pontosan csinálni új sporteszközünkkel. A longboard és a gördeszka ára hasonló.
Forduljon hozzánk bizalommal longboard és gördeszka vásárlásával kapcsolatban is, a Kryptonics és Stuf termékek kínálatában biztosan megtalálja, amit keres! Nagy választékkal, és kedvező gördeszka árakkal várjuk!

Gördeszka