Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Snowboardozás! Mi is kell hozzá? – A kötés és csúszásgátló

Az alábbi összefoglalóban a snowboard kötésekről lesz szó, melyek a sportág elengedhetetlen kellékei, továbbá egy nagyon hasznos kiegészítőt ismertetünk, ami nem más, mint a csúszásgátló.

A snowboard kötés rögzíti a cipőnket a deszkával, melynek célja, hogy minél jobban átvezesse a mozdulatainkat, megkönnyítve a deszka irányítását. Érdekesség, hogy a sí kötéssel szemben a snowboard kötés nem old ki az esésekkor, hanem végig a lábunkon mard.

A snowboard kötések között is, mint  a cipőknél, két típust különböztethetünk meg: a puha (free) és a kemény (alpin) kötést. A puha kötést általában puha cipővel, míg a kemény kötést kemény cipővel szokás használni.

 A puha kötés számít az elterjedtebbnek, amely amellett, hogy rendkívül kényelmes, használata során nagyobb mozgásteret enged, mint a kemény kötés. 

 A kemény kötést lehet állítani a cipő méretéhez és kevesebb mozgásteret enged, általában azok körében népszerű, akik a gyorstempójú siklásokat kedvelik. 

A csúszásgátló azért is nagyon praktikus, mert segítségével könnyebben használhatjuk a lifteket és felvonókat. Mint ahogy nevében is szerepel, nem engedi, hogy megcsússzon a lábunk, így megkímélhetjük magunkat az esésektől. A csúszásgátlókat általában a kötések közé ragaszthatjuk fel.

Kínálatunkban válogathat a Burton, F2, Head, Scott, SP és Stuf termékek között, melyek egyaránt a sportág kiemelkedő márkáinak számítanak. Nézzen körül nálunk, és sportoljon biztonságosan!

Snowboard kötés