Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Amit a túrabot használatáról tudni érdemes

Sokan úgy gondolják, hogy a túrázás tulajdonképpen csak egy kis séta az erdőben. Természetesen vannak, akik valóban megállnak ennyinél, azonban sokan szeretnek nagyobb távokat megtenni, különféle nehézségű terepeken. Ezekben az esetekben már érdemes a túrafelszerelésre is figyelmet fordítani, melynek fontos és hasznos része lehet a túrabot. Nézzük, mit érdemes tudni róla!

Ezekben az esetekben már érdemes a túrafelszerelésre is figyelmet fordítani, melynek fontos és hasznos része lehet a túrabot. Nézzük, mit érdemes tudni róla!
Mint mindennek, a túrabotnak is érdemes megtanulni a szabályos használatát. Csak így tud ugyanis igazán érvényesülni, így nyújt megfelelő, stabil támaszt a túrázónak. Egyrészt fontos a terepviszonyok szerinti ideális hossz megválasztása, másrészt nem mindegy, hogyan fogjuk meg! 

Előismeretek nélkül az emberek nagy része felülről nyúl bele a szíjba, azonban ez nem nyújt valódi stabilitást, csak hamis biztonságérzetet. A túrabotot a szíjjal együtt, abba alulról benyúlva, kell megfogni, így a szíj nem engedi kicsúszni a kézből.


Továbbá érdemes tudni, hogy a szakemberek szerint nem jó, ha csak túrabot segítségével túrázunk. Használjuk nehezebb terepen, vagy ha már fáradtak, bizonytalanok vagyunk, de ne folyamatosan, mert ellustul az egyensúlyérzékünk. 

Szeretne profi túrafelszerelést? Forduljon hozzánk bizalommal, többféle túrabottal is állunk rendelkezésére! Nálunk megtalálja a Blizzard és a Leki termékeit is!