Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

A modern sícipők technológiája

Nem tudja, milyen sícipőt válasszon? Lássuk, milyen lehetőségek vannak a korszerű sícipők világában!

 A flex index a sícipők keménységét jelöli, a síbakancs szárának hosszirányú elfordításához szükséges nyomatékot jelenti. Az általános igénybevételre szánt cipők 70-80 nm indexet jelölnek.  

Sícipők

 Ez a beállítás sokféle lehetőséget takar. Az o láb, x láb állítást, a sícipő oldalirányba való dőlését (vízszinteshez viszonyítottan) lehet formálni. A belső sarokemelő is állítható magasságú, mert a bokacsont minden síelőnél eltérő magasságú. A csatok állíthatósága is a síelők eltérő lábszár méretének megfelelő. 

 A ski-walk kapcsoló nagyon praktikus találmány, más néven ezt síelés-sétálás kapcsolónak nevezzük. Az a funkciója, hogy sétálásnál vagy állásnál a bakancs felső részét az alsó részhez képest könnyen elfordítható helyzetbe helyezi és így megkönnyíti a sétálást a merev bokarész ellenére is. 

 Az úgynevezett trüszt az optimális tartáshoz elengedhetetlen funkciót takar, utólag a bakancsba helyezhető inzertek, műanyag lapok formájában. 

 A láb formájához alakíthatóak a bélések, amire két megoldás létezik. Az egyik a hot form eljárás, ahol a bélést melegítik, majd felvételkor a láb formájához igazodik és megszilárdul, a másik pedig a kétkomponensű hab, ami felveszi a láb formáját. 

Sí webshopunkban kedvére válogathat a tökéletes kialakítású, márkás sícipők közül. Számtalan márka közül választhat: Atomic, Dalbello, Head, Nordica, Rossignol, Salomon és Tecnica márkák minőségi termékei várják az érdeklődőket! Ha bármilyen kérdés felmerül, bátran keressen fel minket  megadott elérhetőségeinken!

Sícipők