Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Termékek Menü

​Hogyan válasszunk futócipőt?

A futás igen közkedvelt és népszerű sport, azonban a megfelelő cipő használata elengedhetetlen a sporttevékenységhez, ezért érdemes kellő figyelmet fordítani a választás során a különféle lehetőségekre. Napjainkban igen sok gyártó kínál minőségi futócipőket, azonban vegyük figyelembe, hogy ezeket a cipőket az átlagos láb jellemzőihez, valamint a sportági sajátosságokhoz igazítják, azonban mindenkinek egyedi igényei vannak, illetve a lába és a felépítése sem hasonlítható máséhoz.
Ajánlott több típusú futócipőt felpróbálni választás előtt, hiszen az elsődleges szempont, hogy illeszkedjen lábunkhoz a cipő, mivel így tudja ellátni védelmi feladatát, megfelelően tartani lábunkat, tompítani a terhelést és védeni ízületeinket. A terepviszonyok befolyásolják a cipőválasztást, mivel más fizikai adottságok jellemeznek egy-egy cipőt, valamint az ideális izomfejlődésünk szempontjából is fontos a cipő kialakítása. Vegyük figyelembe a varrások elhelyezkedését, a sarok kialakítását, a talp kiképzését és mintázatát, valamint nem utolsó sorban a kényelmi szempontokat is.
Minőségi Salomon futócipőkért tekintse meg weboldalunkat, valamint bővebb szakmai tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!