Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Mire figyeljen sícipő vásárlásakor?

Ebben az időszakban sokan indulnak el valamelyik síparadicsomba, azonban mielőtt elutaznának, és átadnák magukat a síelés örömeinek, szükséges leellenőrizni azt, hogy minden felszerelés megvan-e. Azoknak, akik első alkalommal próbálják ki ezt az izgalmas téli sportot, természetes, hogy nem áll a rendelkezésükre olyan felszerelés, amire szükségük lenne. Ezzel kapcsolatban körültekintőnek kell lenniük, legfőképp a sícipő beszerzésekor.

Sícipő vásárlásakor az úgynevezett a flex index az egyik fontos adat a kiválasztáshoz. Ez a bakancs keménységét mutatja, illetve azt, hogy mennyire stabilan tartja a lábat. A kezdő lábbelik 20-40-es flex indexűek, az 50-60 flex index középhaladóknak való, de a legideálisabb bárki számára a 70-90 flex index, sítudástól függetlenül. Ezek a sícipők azok, amik rendesen megtartják a lábat, és a láb mozgása nem a cipőn belül történik, hanem közvetlenül a léccel kerül kapcsolatba, így kisebb energiával,
élvezetesebben lehet síelni úgy, hogy közben a kezdő és haladó egyaránt tud fejlődni.

Sícipők

A flex indexen kívül a sícipő mérete is nagyon fontos. A méretek meg vannak adva európai, valamint mondopoint méretezésben, ami a láb hosszát jelenti centiméterben. Például a 39-es európai méret 25,5 mondopoint méretnek felel meg, azaz 25,5 cm hosszú lábra jó. Ez a méretezés márkánként eltérhet, valamint a sícipőkön feltüntetett európai méret általában kisebb, mint amilyen lábra valójában jó.

Ha Önnek is sícipőre van szüksége, vagy újat vásárolna a régi helyett, fedezze fel választékunkat! Kínálatunkban számtalan márka, például az Atomic termékei közül válogathatnak a vásárlók. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Sícipők

Tartalomhoz tartozó címkék: hír