Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Mire figyeljen síléc vásárlásakor?

Manapság a különböző sportboltokban és szaküzletekben széles kínálat áll rendelkezésre a sílécekből, azonban ebből a választékból egy kezdő maximum ránézésre, vagy az anyagi kereteihez igazodva tud választani magának sílécet. Ritka, hogy valaki elsőre ideális sílécet talál magának, ehelyett érdemes biztosra menni, és más szempontokat előtérbe helyezni a vásárláskor.

Az első és legfontosabb szempont a síléc kiválasztásakor a termék terhelhetősége. Minél jobban terhelhetők a sílécek, annál komolyabb felépítéssel rendelkeznek, ebből kifolyólag a merevebb típusok a már haladóknak ajánlottak. Ha úgy érezné, hogy már ennél a szempontnál elveszik vásárláskor, ne aggódjon, hiszen a sílécgyártók a kis súlyú kezdőktől az átlagos testsúlyú középhaladókon keresztül a nagy súlyú haladó sízőkig mindenkire gondolnak, sőt, ezek variációira is, ezért minden márkán belül meg lehet találni az ideális keménységű sílécet.

A négy tudásszinthez körülbelül 8-9 féle kategóriát biztosítanak a gyártók; választékunkban például az Atomic márka termékei között biztosan megtalálja a tudásszintjének megfelelő sílécet. A síléc terhelhetősége mellett a termék hosszát is figyelembe kell vennie, ebben az esetben is a tudásszintnek megfelelően. Például állig érő sílécet választhat bátran egy kezdő, egy középhaladó, és még azok a haladó sízők is, akik nyugodt tempóban szeretnek síelni. Ha további kérdései lennének a sílécek kiválasztásával kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Sílécek itt megtekinthetők...

Tartalomhoz tartozó címkék: hír