Az oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Menü

Mikor cserélje le sílécét?

A síelés közben értelemszerűen a sílécek azok, amelyek a leginkább ki vannak téve a különböző fizikai hatásoknak, ez pedig egy idő után meglátszik állapotukon, így cserére szorulnak. A sílécek cseréjének idejét több szempont alapján lehet meghatározni. A legkézenfekvőbb az, amikor a léc helyrehozhatatlan sérüléseket szenved, azonban nem mindig ennyire magától értetődő az, hogy a léc megérett a cserére.

Amikor a síléc használója azt tapasztalja, hogy a talp és az él vastagsága csökken, és a léc szerkezete is jelentős mértékben deformálódott, megváltozott, nem érdemes halogatni a cserét. Ha ennyire elhasználódott síléccel lépne a pályára, nem érdemes kísérleteznie, ugyanis a sport ebben a formában nem lehet élvezetes és biztonságos; komoly baleseteket kockáztathat egy ennyire elhasználódott eszközzel. Régi sílécek esetében fontos az eszköz rugalmasságát is megvizsgálni, ugyanis ha elveszítik az úgynevezett hídjukat, alkalmatlanokká válnak a használatra. Előfordul emellett az is, hogy a szaküzleteket nem a szerkezeti hibák miatt keresik fel, hanem egyszerűen csak a legújabb és legdivatosabb sílécre vágynak, mivel megunták a régi eszközüket.

Bármelyik ok miatt szeretné lecserélni a sílécét, fedezze fel kínálatunkban a Rossignol márkát, aminek választékában korszerű és biztonságos síléceket találhat. Ha további információkra lenne szüksége a márkával, vagy általánosságban a sílécekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Sílécek

Tartalomhoz tartozó címkék: hír